Image Image Image Image Image

Dansprogramma

Het dansprogramma van de balletschool bestaat uit de volgende onderdelen:

Kleuterballet/dans
(5 en 6 jaar)

Dit is nog geen klassieke training. Wel worden maatgevoel en expressiemogelijkheden ontwikkeld. Er wordt aandacht besteed aan een goede houding en een juist gebruik van de spieren. Er wordt uit gegaan van de leefwereld van de kleuter en wordt gewerkt met thema’s zoals de seizoenen en de feesten van het jaar, en muziek die deze leeftijdsgroep aanspreekt, van “Het Zwanemeer” tot K3 en Frozen.

Cursusduur: van begin september tot half mei.

Klassiek ballet
(vanaf 6 jaar t/m volwassen)

Er wordt lesgegeven volgens het systeem van de Royal Academy of Dance, waarin zowel de techniek van het klassieke ballet als moderne dans en charactère, muzikaliteit en expressie aan de orde komt.
Er is voor dit systeem gekozen omdat het mij en de leerlingen motiveert en stimuleert de ballettechniek zo goed mogelijk uit te voeren en dit te testen met een niet verplicht examen. Aan het einde van het cursusjaar kan een examen worden afgelegd, of wordt een uitvoering gegeven.

Zie ook: www.rad.org.uk en www.rad.lu

Cursusduur: van begin september tot half juni.
Voor leerlingen met talent en ambitie bestaat de gelegenheid meerdere lessen per week te volgen. Ook is de combinatie Jazz/klassiek mogelijk.

 

Keep fit, Dansconditie, Zumba , Pilates , Barre Workout (Volwassenen)

Een dynamische les met gerichte training van het lichaam, zodanig dat alle spiergroepen en gewrichten aan de orde komen. Er wordt gewerkt  op soepelheid, kracht, conditie en houding, met elementen uit Jazzdans, Pilates, Zumba training en Barre Workout Dit alles ondersteund door muziek in allerlei stijlen.

Pilates is een speciale methode om je lichaam in vorm te brengen en te houden, ontwikkeld door Joseph Pilates. Door het geconcentreerd uitvoeren van oefeningen leer je je lichaam beter kennen en word je je bewust van je houding en je bewegingen.

Zumba is een dansgerichte conditietraining op vrolijke Zuid-Amerikaanse muziek.

Barre workout : oefeningen van de barre van ballet omgezet in een workout

Cursusduur: van half september tot juni.

 

Modern/Jazz/show/musical.

voor alle leeftijden vanaf 10 jaar t/m volwassen. Een lesuur is opgebouwd uit warming-up oefeningen, dit tot doel hebben, het losmaken van de spieren en het opbouwen van conditie. Het tweede deel van een lesuur bestaat uit oefeningen waarbij het gaat om coördinatie van armen en benen en danscombinaties in een oplopende graad van ingewikkeldheid en diverse stijlen zoals Jazz, Hiphop, R&B,  en Musical met de muziek die de verschillende groepen aanspreekt (Dotan, Jamiroquai, Racoon Olly Murs Agnes Obel, Nozuka, Coldplay enz.

Cursusduur: van half september tot half juni.