Image Image Image Image Image

Balletschool

Vanaf haar jeugd danst Fennie van der Haar al, waarbij ze les kreeg van Gretel van Bruggen, toentertijd een begrip in Noord Nederland.

Later ging Fennie zelf lesgeven bij Gretel in Groningen en in de dependance in Zuidlaren. Sinds 1980 heeft Fennie haar eigen balletstudio gevestigd in een boerderij aan de Brinkstaat in Zuidlaren.

Er wordt hier lesgegeven aan jong en oud, en er komen af en toe gastdocenten. Er wordt lesgegeven in kleuterballet, klassiek ballet, jazz en moderne dans, show/musical en keep fit training en Pilates. De leerlingen komen voor een groot deel uit Zuidlaren, maar ook zeker uit de omringende plaatsen. Er wordt les gegeven volgens het systeem van de Royal Academy of Dance een wereldwijd gebruikte opleiding voor amateur dans waarmee op een verantwoorde manier ballettechniek voor klassieke en moderne dans en charactère en muzikaliteit en expressie worden aangeleerd. Voor talentvolle en ambitieuze leerlingen is er ook de mogelijkheid meerdere lessen per week te volgen.

Elk jaar wordt er een uitvoering gegeven door de leerlingen, waarbij alle vormen van het dansprogramma de revue passeren.
De meeste lessen worden door Fennie zelf gegeven. Zij is staatsgediplomeerd dansdocent en heeft de beroepsopleiding van de Royal Academy of Dance gevolgd (dipl. elementary en intermediate).
Zie ook: www.rad.org.uk en www.rad.lu

Verder is zij aangesloten bij de NBDK ( Nederlandse Beroepsvereniging van Danskunstenaars).